Erklæring og forlig

Det er altid en fordel at indgå aftaler med skyldner og slippe for at skulle sende sagen videre i retssystemet. Men når du indgår aftaler om betalingsdato eller en afdragsordning, så er det altid en rigtig god idé at have aftalen på skrift og med underskrift fra skyldner. Hvis du via e-inkasso sikrer dig, at den aftale, som du laver med skyldner overholder de formalia, som retten kræver, så kan du spare rigtig meget tid og besvær i forhold til fogedretten, hvis det viser sig at skyldner ikke overholder aftalen.

Når du opretter og sender inkasso via e-inkasso, så vil e-inkasso samtidigt generere en skyldnererklæring og et frivilligt forlig, som du kan sende med ud til skyldneren. Du har herudover, til en hver tid, mulighed for at oprette en ny skyldnererklæring og frivilligt forlig til sagen i e-inkasso.

Skyldnererklæring

En skyldnererklæring er et dokument på, at skyldner erkender sig enig i at skylde det beløb, du som kreditor mener. 

Frivilligt forlig

Er en aftale mellem skyldner og kreditor.  Hvor skyldner erkender at skylde det beløb der er nævnt og fortæller skyldner oplyser hvor meget vedkommende kan afdrage med i en afdragsordning pr. måned.