Rykker

En rykker er et brev, som sendes til skyldner når betalingsfristen ikke bliver overholdt. Det sker desværre tit at betalingsfristen ikke overholdes. Derfor er det vigtigt at sende en rykker.

Vær opmærksom på at nogle fagområder har sær regler for rykker processen, f.eks. huslejesager

De fleste økonomisystemer har en rykker funktion

Det er op til dig at overholde lovgivningen, da de ikke altid hjælper dig med at overholde dem. Hvis du derimod benytter e-inkasso guides du igennem lovmæssige krav og god inkassoskik.

e-inkasso gør det nemt at holde styr på rykkere

Med få klik kan du oprette og udsende en rykker i e-inkasso.
Valgmuligheder har du mange af. Send blot en påmindelse eller vælg at der skal være gebyr på lige fra starten. Du styrer det selv.

Regler for rykker procedure

  • Man kan sende så mange rykkere man vil. Dog må man kun sende 3 rykkere med gebyr
  • Der skal være minimum 10 dage imellem hver rykker når de har gebyr på
  • Gebyret kan normalt ikke være mere end 100 kr. pr. rykker
  • 3. rykker kan med fordel inkludere en varsel om en inkasso process
  • B2B (business to business) har en fordel at kunne tilskrive et kompensationsgebyr for at kompensere for at have ageret bank for din kunde

Hvad kan man ellers gøre, når rykkere ikke virker?

Hvis skyldner efter rykkerskrivelserne stadig ikke har betalt det skyldige beløb, kan du via e-inkasso med få klik sende skyldner et inkassovarsel og efterfølgende videre til inkasso.

Når du sender rykkere via e-inkasso

I e-inkasso kan du oprette og udsende rykkerskrivelser enten via SMS, mail eller almindelig post til dine skyldnere. Du skal blot tage stilling til størrelsen på rykkergebyret og betalingsfristen. Renter og gebyrer udregner e-inkasso for dig og lægger til hovedstolen og både renter og betalingsfrister holdes indenfor rammerne af lovgivningen på området og god inkassoskik.

Opret en bruger hos e-inkasso og opret alle de sager du vil, alle de rykkere du har behov for og få automatisk en advisering via mail, når der er tid til at tage det næste skridt i sagen.