Spørgsmål vedr. fogedretten

Det kan man ved at vælge at man selv møder i fogedretten. Det er ikke påkrævet at man skal have en advokat el. lignende, til at møde.

I e-inkasso kan du vælge at retten får besked om at du selv møder.

I fogedretten kan man kræve fuld dokumentation for om skyldner kan betale eller ej.

Hvis skyldner ikke kan betale eller ikke overholder indgået betalingsaftale, så kan der foretages udlæg (tages pant i) skyldners ejendele. Disse kan man så kræve solgt på auktion.

Det er enkelt at møde i fogedretten, både for dig og skyldner. Skyldner skal svare ærligt på alle de spørgsmål du stiller (under strafansvar). Men selvom skyldner ikke nødvendigvis lyver, så kan han jo evt. undlade at fortælle alt.

Derfor er det smart at du ved så meget som muligt om skyldner, og hvad skyldner måtte eje og tjene, så du ikke giver megen mulighed for undlade at sige alt i fogedretten.

Man skal betale en retsafgift til retten, for at få en sag i fogedretten.

Denne afgift er typisk samlet på 3-700 kroner, og selvom man selv skal lægge den ud, så bliver den lagt til skyldners gæld efterfølgende.

Nej. Det behøver du ikke. Det er sådan at det altid er den retskreds hvor skyldner bor, der skal tage sagen. Derfor kan du risikere at sagen foretages i den anden ende af landet. Du kan derfor altid vælge at møde pr. telefon (dette er også en mulighed når du sender sagen til fogedretten via e-inkasso).

Skyldner SKAL møde personligt op. Et fogedretsmøde tager sjælden mere end 5-15 minutter.

Fogedretssager behandles altid i skyldners retskreds. Så hvis du, eller din virksomhed ligger i København, og din skyldner i Hjørring, ja så foretages fogedretsmødet i retten i Hjørring.

MEN – du kan møde pr. telefon, så du slipper for at skulle transportere dig selv langt væk.

Et fogedretsmøde tager sjældent mere end 5-15 min.

Ja, absolut! Egen-inkasso (når man laver inkasso selv), er ligeså legitim og godkendt som fremmed-inkasso (når en advokat eller inkassoselskab inddriver for dig).