Forløb

I e-inkasso findes der 3 standard forløb man kan vælge, hvor systemet udfra det valgte forløb foreslår dokumenter, tidsfrister, og beløb.
Det er muligt at fravige det valgt forløb, ved ændring af tidsfrister og beløb inden afsendelse af dokumenter. Det er også muligt at skifte til andet forløb undervejs hvis det ønskes.

Mest muligt inden retten

Forløbet til dem der vil være flinke ved deres skyldnere og give dem god tid og lave gebyrer.

 • Mange skrivelser (påmindelser og lign.)
 • Lange frister
 • Betalingsaftale forslag
 • Retten så sent som muligt

Fra det skyldig beløb forfalder til der i e-inkasso forløbet “mest muligt til retten” anbefales at sende første rykker går der 5 dage. Efter første rykker er afsendt går der 15 dage til e-inkasso foreslår at sende rykker 2. Der vil gå 15 dage efter rykker 2 til e-inkasso vil foreslå afsendelse af inkassovarsel. Fra inkassovarsel er afsendt går der 15 dage til e-inkasso anbefaler at der udsendes inkassopåkravskrivelse. Herefter vil e-inkasso afvente 10 dage og anbefale et akkord tilbud på 20% af sagens skyldig beløb, accepteres dette tilbud ikke og betalingen ikke er sket indenfor 30 dage foreslår e-inkasso at der sendes en skrivelse vedrørende manglende betaling. Kommer der ingen indbetalinger indenfor 15 dage vil e-inkasso anbefale at der sendes et betalingspåkrav til retten.

Standard (anbefalet)

Forløbet der giver skyldner rig mulighed for at betale inden retten, men har kortere tidsfrister og normale gebyrer.

 • Moderat antal skrivelser
 • Normale tidsfrister
 • Betalingsaftale forslag
 • Retten ordinær tid

Fra det skyldig beløb forfalder til der i e-inkasso forløbet “standard” anbefales at sende første rykker går der 3 dage. Efter første rykker er afsendt går der 12 dage til e-inkasso foreslår at sende rykker 2. Der vil gå 12 dage efter rykker 2 til e-inkasso vil foreslå afsendelse af inkassovarsel. Fra inkassovarsel er afsendt går der 12 dage til e-inkasso anbefaler at der udsendes inkassopåkravskrivelse. Herefter vil e-inkasso afvente 10 dage og anbefale et akkord tilbud på 20% af sagens skyldig beløb, accepteres dette tilbud ikke og betalingen ikke er sket indenfor 30 dage foreslår e-inkasso sendes et betalingspåkrav til retten.

Hurtigt til retten

Forløbet der springer mange skrivelser over og går hurtigt til retten. Bruges ofte hvis man ved at skyldner ikke vil betale frivilligt og sagen hurtigt skal lukkes.

 • Få skrivelser
 • Skarpe tidsfrister
 • Retten hurtigst mulig

Fra det skyldig beløb forfalder til der i e-inkasso forløbet “hurtig til retten” anbefales at sende første rykker går der 1 dag. Efter første rykker er afsendt går der 11 dage til e-inkasso foreslår at sende rykker 2. Der vil gå 11 dage efter rykker 2 til e-inkasso vil foreslå afsendelse af inkassovarsel. Fra inkassovarsel er afsendt går der 10 dage til e-inkasso anbefaler at der udsendes inkassopåkravskrivelse. Herefter vil e-inkasso afvente 10 dage og anbefale at sendes et betalingspåkrav til retten.